Waarom Mbokani niet slaagde bij Monaco!

Anderlecht ontvangt in de Champions League thuis Malaga en rekent eens te meer op Dieumerci Mbokani. Sport/Voetbalmagazine verzamelde enkele verrassende getuigenissen over de Congolese spits.


In het magazine komt Guy Lacombe aan het woord. Lacombe was de coach van Mbokani tijdens diens (mislukte) passage bij AS Monaco.


“De omstandigheden waren lastig en zijn talent kon niet naar buiten komen”, zegt de Fransman nu. “Zijn persoonlijke besognes hielpen hem al evenmin. Hij had een context nodig die hem meer motivatie gaf, met meer bezieling en positivisme.”


“Het liep een beetje raar bij Monaco. Ik had zelf niet voor hem gekozen, ik wou iemand die in de diepte speelt. Mbokani kan dat ook wel, maar hij haakt vaak af en speelt ook liefst met de rug naar de goal. Hij raakt graag veel ballen en zijn spel laat dat ook toe."


“Anderzijds heeft hij nooit een inspanning te veel geleverd en dacht hij dat hij boven alles en iedereen stond. Hij verlangde een statuut overeenkomstig zijn transfer: hij had veel gekost, kwam van een club waar hij de ster was en zijn overgang naar Monaco had veel aandacht gekregen. Maar hij vergat dat je bij een nieuwe club weer vanaf nul begint." 


"En hij heeft dingen gedaan die hij beter gelaten had, zoals opeens een paar dagen verdwijnen.”


Claude Leroy, bondscoach van de Democratische Republiek Congo, richt zich eerder op de toekomstperspectieven van zijn poulain bij de nationale ploeg: “Ik weet dat er steeds meer belangstelling is voor Mbokani. Grote Europese clubs bellen me met vragen over hem. Dat was een tijd geleden." 


"Destijds heb ik Paul Leguen, toen die coach was van PSG, aangeraden om voor Mbokani te gaan. Het bestuur van de Parijzenaars wilde er niet van weten, ze trekken zich nu de haren uit het hoofd.”

mbokani

Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"

Meer nieuws...