Waarom Mbokani niet slaagde bij Monaco!

Anderlecht ontvangt in de Champions League thuis Malaga en rekent eens te meer op Dieumerci Mbokani. Sport/Voetbalmagazine verzamelde enkele verrassende getuigenissen over de Congolese spits.


In het magazine komt Guy Lacombe aan het woord. Lacombe was de coach van Mbokani tijdens diens (mislukte) passage bij AS Monaco.


“De omstandigheden waren lastig en zijn talent kon niet naar buiten komen”, zegt de Fransman nu. “Zijn persoonlijke besognes hielpen hem al evenmin. Hij had een context nodig die hem meer motivatie gaf, met meer bezieling en positivisme.”


“Het liep een beetje raar bij Monaco. Ik had zelf niet voor hem gekozen, ik wou iemand die in de diepte speelt. Mbokani kan dat ook wel, maar hij haakt vaak af en speelt ook liefst met de rug naar de goal. Hij raakt graag veel ballen en zijn spel laat dat ook toe."


“Anderzijds heeft hij nooit een inspanning te veel geleverd en dacht hij dat hij boven alles en iedereen stond. Hij verlangde een statuut overeenkomstig zijn transfer: hij had veel gekost, kwam van een club waar hij de ster was en zijn overgang naar Monaco had veel aandacht gekregen. Maar hij vergat dat je bij een nieuwe club weer vanaf nul begint." 


"En hij heeft dingen gedaan die hij beter gelaten had, zoals opeens een paar dagen verdwijnen.”


Claude Leroy, bondscoach van de Democratische Republiek Congo, richt zich eerder op de toekomstperspectieven van zijn poulain bij de nationale ploeg: “Ik weet dat er steeds meer belangstelling is voor Mbokani. Grote Europese clubs bellen me met vragen over hem. Dat was een tijd geleden." 


"Destijds heb ik Paul Leguen, toen die coach was van PSG, aangeraden om voor Mbokani te gaan. Het bestuur van de Parijzenaars wilde er niet van weten, ze trekken zich nu de haren uit het hoofd.”

mbokani

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...